Tävlingsbestämmelser och ranking

  • 17 sep 2024

Viktigt om ranking och uttagning till mästerskap.

Detta innebär tex att för Senior EM i Marstrand, så blir KSSS OCR i oktober samt de tre första GP seglingarna nästa år kvalifikationsregattor.

Text från Tävlingsbestämmelserna:

=========

Ranking bestämmelser

ILCA och EurILCAs regler för ranking följs.

GP-Rankingen gäller för samtliga seglare som är medlemmar i ILCA Sweden och för tilldelning av de antal platser som antalet medlemmar berättigar ILCA Sweden till vid de Internationella Mästerskapen.

Seglarna anmäler sig till Mästerskapen de önskar deltaga i och ILCA Sweden rankar strikt efter reglerna och inga undantag görs.

De 4 senaste GP-seglingarna räknas som ranking för internationella mästerskap fram till och med tidpunkten då anmälningstiden för mästerskapet går ut. Resultaten i delseglingarna räknas och de 6 sämsta delseglingar räknas bort. Ingen kompensation för uteblivet deltagande delas ut.

Platserna erbjuds till de seglare som rankat sig och anmält sig vid tidpunkten då anmälningstiden gått ut. Därefter erbjuds platserna till seglare som efteranmäler sig i den ordning de anmäler sig och rankingen har spelat ut sin roll.

Raning för senior mästerskap

För Senior EM och VM gäller följande prioritering fram till och med att anmälningstiden gått ut.

1. Ranking efter GP-serien för respektive mästerskap

2. Wild Card, officiellt uttagen OS-seglare

3. Wild Card, SSF’s landslag

4. Wild Card från annan ILCA Klass efter denna klass GP-ranking

För att få Wild-Card gäller att särskild extra plats måste ansökas om från ILCA respektive EurILCA om de tilldelade platserna ska garanteras. Om extra plats ansökts för ett Wild-Card garanteras seglaren den platsen vid en eventuell tilldelning av sådan plats.

Wildcard ansökan initieras av Seglaren och skickas till Tävlingsansvarig för ILCA Sweden. Kostnaden för extra platsen garanteras av seglaren.

==========

Tävlingsbestämmelserna hittar ni här: https://www.ilcasverige.se/explorer/files/Taevlingsbestaemmelser/Taevlingsbestaemmelser%20ILCA%20Sweden%202024%20revC.pdf