Mästerskapen och framgångarna fortsätter - U21 VM i Portugal och Warnemünde Woche

  • 12 jul 2024

Det är fortsatt många stora regattor och mästerskap. Tidigare i veckan avgjordes U21 VM i Portugal och Europa Cuppen i Warnemünde med fina svenska framgångar.

U21 VM i Portugal var Erik Norlén, Melker Ljundahl och Aron Wärnberg på plats och seglade ILCA 7. Portugal bjöd på hårdvind, sol och stora Atlantvågor - riktig Champagne segling som Melker uttryckte sig till Seach Magazine (se länk: https://www.searchmagazine.se/artiklar/melker-om-u21-vm-i-portugal_20265.htm ).

Men de stora Atlant Vågorna kom inte nödvändigtvis i samma riktning som vinden, det gjorde att det ovanpå gick mindre vågor också. Sista dagen blev det dock lättvind. Av svenskarna placerade sig Erik bäst med en 15e plats. Bra kämpat alla tre och garanterat mycket lärorikt.

 

I samband med Warnemünde Woche gick det en Europacup för både ILCA 6 och ILCA 7. 10 svenskar var på plats, 6 st i ILCA 7 och 4 st i ILCA 6. Det var enligt coach Ian väldigt vina förutsättningar, även om det vid något tillfälle kom regn och vindskift. Vågorna var stora och solen och bra vind dominerade. Ludde Lindqvist imponerade med en 3e plats och Rasmus Granzin kom 5a, ett stort grattis Ludde och Rasmus. Bästa svensk i ILCA 6 blev Alfon Sellin med en 30e plats.